ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Η Capital δεσμεύεται ως ηγέτης του κλάδου στην τεχνική έρευνα και την περιβαλλοντική διαχείριση,καθώς και στις συζητήσεις με τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να αναπτύξει μέτρα για την αύξηση της ασφάλειας και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων του κλάδου στο περιβάλλον.

Η Capital θέτει ως προτεραιότητα και ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη εποικοδομητικών μακροχρόνιων σχέσεων με διαπρεπείς πλοιοκτήτες, μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες , ρυθμιστικές αρχές, νηογνώμονες, επαγγελματικές ενώσεις, ακαδημαϊκά ερευνητικά κέντρα και μη κυβερνητικές οργανώσεις, προκειμένου να παράσχει βιώσιμες  ναυτιλιακές υπηρεσίες.
 
Η Capital παραμένει στην πρώτη γραμμή της έρευνας και των κανονιστικών εξελίξεων.
 

Η Capital έχει συμμετάσχει σε διάφορες προτάσεις έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ναυτιλιακά προγράμματα σε κοινοπραξίες με διάφορους εταίρους όπως: American Bureau of Shipping (Ευρώπη), Lloyd's Register of Shipping (Ηνωμένο Βασίλειο), Lisnave Shipyard (Πορτογαλία), Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, Πανεπιστήμιο Strathclyde (Ηνωμένο Βασίλειο), Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας "Δημόκριτος", Εθνικό Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ελλάδα), Asociacion Centro Tecnologico Naval y Del Mar (Ισπανία), BunDesanstalt Fuer Materialforschung & Pruefung (Γερμανία) και άλλες εξέχουσες εταιρείες και ερευνητικά κέντρα.

Η Capital υπήρξε μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του ερευνητικού προγράμματος Safepec για την "Προώθηση της Ασφάλειας στην Ναυτιλιακή Επιχείρηση" (2015-2017).

Το 2016 η Capital συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα του American Bureau of Shipping, με την υποστήριξη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) και της εταιρείας Metrisi Ltd. για την ανάπτυξη αισθητήρων που μετρούν τη δύναμη που ασκείται από το κύριο σύστημα πρόωσης του άξονα πάνω στα έδρανα των πλοίων.

Το 2014 η Capital συμμετείχε σε ένα Κοινό Αναπτυξιακό Σχέδιο με τον Lloyds Register of Shipping και την DSME, που εξέτασε τη χρήση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ως καυσίμου, τις τεχνολογικές προδιαγραφές και τα κόστη του, συμπεριλαμβανομένων της απόδοσής του ως καυσίμου, καθώς και τις ενδεχόμενες επιπτώσεις για την ασφάλεια από τη χρήση του μελλοντικά σε ένα υπερβολικά μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων (14.000 TEU).

Η Capital συμμετείχε επίσης στο πρόγραμμα Πράσινη Σημαία του Λιμανιού του Long Beach (Long Beach Green Flag) για τη μείωση της ταχύτητας των πλοίων.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης, η Capital προσφέρει ένα πρόγραμμα υποτροφιών για τα παιδιά και τα εγγόνια των εργαζομένων της.

Η Capital συνεργάζεται επίσης με διάφορους ακαδημαϊκούς φορείς όπως: το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Alba Graduate Business School, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, το Πανεπιστήμιο του Πειραιά και άλλα ιδρύματα, προκειμένου να συμβάλει στην εκπαίδευση φοιτητών ναυτιλιακών σπουδών, ενθαρρύνοντας τις ακαδημαϊκής φύσεως επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της και παρέχοντας ευκαιρίες πρακτικής άσκησης μέσω του «Erasmus» και άλλων διεθνών προγραμμάτων.

Επιπλέον, η Capital έχει γίνει χορηγός σε εκπαιδευτικές και πολιτιστικές πρωτοβουλίες του: Δήμου Πειραιά, του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος (Πειραιάς), της Εθνικής Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού (Ύδρα), του ερευνητικού προγράμματος Κένταυρος (Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας), της Ακαδημίας Petrospot, της Συνόδου των Πρυτάνεων και άλλων φορέων.

Επιπροσθέτως η Capital συμμετέχει μέσω των εκπροσώπων της σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια όπως: Tradewinds Forum, Safety4Seas, NTUA, Marine Money, Capital Link, εκδηλώσεις Τεχνολογικών Ακαδημιών και άλλα, παρουσιάζοντας την εμπειρία μιας σύγχρονης διαχειριστριας πλοίων, που αντιμετωπίζει όλες τις νέες προκλήσεις στον τομέα της ναυτιλίας.

 • UKAS AND ISO-9001 ISO-14001 ISO-45001 ISO-50001
 • Intertanko
 • Rina
 • Helmepa
 • Tanker Company of the Year
 • Amver
 • Green Flag 2018
 • Excellence Award - GREEN4SEA
 • Sea Transport Awards 2015 - Best Vessel Operator Europe
 • BIMCO
 • GREEK SHIPPING AWARDS 2021 - THE SAFETY AWARD