Αναγνώριση και Βραβεία

Η Capital Ship Management Corp. κατέχει μια σειρά διεθνών πιστοποιήσεων και βραβείων: 

Το 2018, 2015 και το 2014, η Capital τιμήθηκε με το «Green Environmental Achievement Award» από το λιμάνι Long Beach στη Νότια Καλιφόρνια, για την επιτυχή συμμετοχή της στο πρόγραμμα «Πράσινη Σημαία», Green Flag για τη μείωση της ταχύτητας των πλοίων της στο λιμάνι.

Τον Νοεμβριο του 2017, ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, Πρόεδρος της Capital Maritime & Trading Corp., ψηφίστηκε ως «Προσωπικότητα της Χρονιάς στην Ελληνική Ναυτιλία» στα βραβεία Lloyd’s List Greek Shipping Awards.

Τον Ιούλιο του 2017 η Capital επελέγη ως φιναλίστ στην τελική λίστα των επικρατέστερων στα Διεθνή Βραβεία Lloyd’s List Global Awards 2017 στις εξής τέσσερεις κατηγορίες: «Company of the Year», «Class NK Tanker Operator of the Year», «Containership Operator of the Year» and «Dry Bulk Operator of the Year».

Τον Απρίλιο του 2017, η Capital Ship Management Corp έλαβε Πιστοποιητικό Αναγνώρισης από την Αυστραλιανή Αρχή για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (AMSA).

Τον Μάρτιο του 2017, η Capital έγινε η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που ολοκλήρωσε την  διαπιστευμένη αξιολόγηση του κανονισμού παρακολούθησης ποιότητας MRV από την LRQA για την Μείωση των Εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα CO2, σύμφωνα με τον κανονισμό 2015/757 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης τον Μάρτιο του 2017, στην Capital Ship Management Corp. απονεμήθηκε το Βραβείο Θαλάσσιων Μεταφορών 2017  «Best Vessel Operator – Europe» από τη βρετανική έκδοση «Transport News» και την AI Global Media Ltd.

Τον Απρίλιο του 2016 απονεμήθηκε στην Capital το Βραβείο Αριστείας GREEN4SEA 2015 για την επίδειξη περιβαλλοντικής αριστείας και την απόδοσή της άνω του μέσου όρου.

Τον Δεκέμβριο του 2015, η Capital έλαβε Έπαινο από την Ισπανική Ναυτική Δύναμη Δράσης για την επιτυχή συμμετοχή του Μ / Τ «Amore Mio II» σε  ασκήσεις του Ισπανικού Ναυτικού.

Τον Μάρτιο του 2015, απονεμήθηκε στην Capital το βραβείο «Ενεργή Ελλάδα» («Active Greece») από την Greek Active Business Publishing Group και τη Statbank,για την παγκόσμια διάκρισή της ως ελληνικής ιδιοκτησίας εταιρεία.

Το 2015 και το 2014 απονεμήθηκε στα πλοία που διαχειρίζεται η Capital το βραβείο QualShip 21 από την Αμερικανική Ακτοφυλακή  των ΗΠΑ.

Το 2014, απονεμήθηκε στην Capital το AMVER «Ειδικό Βραβείο διάσωσης» («Special Rescue Award») από την Αμερικανική Ακτοφυλακή και «Έπαινος» («Certificate of Commendation») από τη Δημοκρατία των Νήσων Μάρσαλ, για την επιτυχή διάσωση των 163 προσφύγων στις 7 Ιουνίου, 2014, νότια της Μάλτας, από το πλοίο M/T «Arionas».

Η Capital λαμβάνει ετήσια βραβεία Amver από την Αμερικανική Ακτοφυλακή για τα υπό διαχείριση πλοία της σε αναγνώριση της εξαιρετικής της αφοσίωσης στο Αυτοματοποιημένο Σύστημα Αμοιβαίας Συνδρομής Διάσωσης Πλοίων που υποστηρίζει την παγκόσμια ασφάλεια στη θάλασσα".

Tα πλοία της Capital έχουν βραβευθεί επανειλημμένα από τη BP Shipping  με κορυφαίες διακρίσεις.

Τον Μάιο του 2014, η Capital ήταν η πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που έλαβε ανεξάρτητη αυτόνομη επιβεβαίωση και πιστοποίηση από την Lloyds Register of Shipping, σύμφωνα με την «Στρατηγική Αντίληψη του ΙΜΟ για ένα Βιώσιμο Ναυτιλιακό κλάδο» διασφαλίζοντας την αποτελεσματική μέτρηση της προόδου, καθώς επίσης και την ευαισθητοποίηση των πελατών σχετικά με τους βασικούς δείκτες απόδοσης, υποστηρίζοντας την χρήση LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ) - ως καυσίμου σε ένα κοινό αναπτυξιακό έργο.

Η ποιότητα των υπηρεσιών της Capital Ship Management και η άψογη λειτουργία της σε θέματα «ΥΑΠΠ» (Υγεία, Ασφάλεια, Ασφάλεια και Περιβάλλον) υπογραμμίστηκε όταν η  Capital επιλέχθηκε ως «Tanker Company of the Year 2009» στα ετήσια βραβεία ελληνικής ναυτιλίας της  Lloyd's List (Lloyd's List Greek Shipping Awards).  Η εταιρεία υιοθέτησε και εφάρμοσε πρόσθετα πρότυπα κατά τη διάρκεια του 2009, συμπεριλαμβανομένων των αρχών διαχείρισης επιχειρησιακής συνέχειας, και έλαβε την Πιστοποίηση του Lloyd's Register για το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισής της (Lloyd's Register certification for its Integrated Management System), δύο παράγοντες που συνέβαλαν καθοριστικά στην επίτευξη αυτού του βραβείου.

Capital Ship Management Corp. voted 'TANKER COMPANY OF THE YEAR' at the 2009 LLOYD's List Greek Shipping Awards Capital Ship Management Corp. receives the Amver 'Special Rescue Award' by the U.S. Coast Guard
 • UKAS AND ISO-9001 ISO-14001 ISO-45001 ISO-50001
 • Intertanko
 • Rina
 • Helmepa
 • Tanker Company of the Year
 • Amver
 • Green Flag 2018
 • Excellence Award - GREEN4SEA
 • Sea Transport Awards 2015 - Best Vessel Operator Europe
 • BIMCO
 • GREEK SHIPPING AWARDS 2021 - THE SAFETY AWARD