ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Capital Ship Management Corp.: Παρέλαβε το νεότευκτο πλοίο M/T «Akrisios»

Ένα δεξαμενόπλοιο με πιστοποιήσεις Wind-Assisted Ready και HVSC-Ready από τον νηογνώμονα ABS και το τελευταίο από τα έξι πλοία χαρακτηρισμένα ως LNG Fuel Ready με οικολογικό σχεδιασμό, που παραδίδονται στην Capital το 2023.

Πειραιάς, 7 Ιουλίου, 2023. Η Capital Ship Management Corp. παρέλαβε επιτυχώς το νεότευκτο πλοίο M/T 'Akrisios', ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών και προϊόντων αργού (Chemical/Product) τύπου MR μεταφορικής ικανότητας 50.000 dwt, οικολογικού τύπου, που κατασκευάστηκε στα ναυπηγεία Hyundai Vietnam Shipyard Co Ltd.

Είναι ένα δεξαμενόπλοιο με πιστοποιήσεις Wind-Assisted Ready και HVSC-Ready από τον νηογνώμονα ABS και το τελευταίο από τα έξι πλοία χαρακτηρισμένα ως LNG Fuel Ready με οικολογικό σχεδιασμό, που παραδίδονται μέσα στο 2023.

Η πιστοποίηση HVSC-Ready αφορά σε πλοία εξοπλισμένα με συστήματα σύνδεσης υψηλής τάσης με την ξηρά που πρόκειται να εγκατασταθούν στο μέλλον και η πιστοποίηση Wind-Assist Ready αφορά σε πλοία που μπορούν να εξοπλιστούν με συστήματα πρόωσης που αξιοποιούν τον άνεμο για τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Ο σχεδιασμός του M/T «Akrisios» είναι συμβατός με μελλοντικές προδιαγραφές όπως το ΙΜΟ EEDI Phase 3 και έχει πιστοποιηθεί με το ABS SUSTAIN-1 (2020) που αναδεικνύει την τήρηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Η συμβατότητα του πλοίου με τον κανονισμό ΙΜΟ Tier III για μειωμένες εκπομπές NOx και οι πιστοποιήσεις ENVIRO, Wind-Assisted Ready, HVSC-Ready, LNG Fuel Ready και IHM για ασφαλή ανακύκλωση, το καθιστούν ένα από τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον, τεχνολογικά προηγμένα και αποτελεσματικά πλοία στον παγκόσμιο στόλο των δεξαμενόπλοιων τύπου MR.

PHOTO GALLERY

Η Capital Ship Management Corp.: Παρέλαβε το νεότευκτο πλοίο M/T «Akrisios»
  • UKAS AND ISO-9001 ISO-14001 ISO-45001 ISO-50001
  • Intertanko